torek, 31. maj 2011

Permakultura

Permakulturni vrt, Graham Bell

Najljubši citat: "Pri načrtih za povečanje pridelkov z vrta je najpomembnejši material domišljija."

Najgroznejši citat: "Goste, ki pridejo na večerjo, je treba spodbujati, da uporabijo stranišče, saj se zavedate, da bo vsak obisk stranišča povečal morebitni pridelek vašega zemljišča."
(ker naj bi fekalije kompostirali in jih uporabili na vrtu. še sedaj zavijam z očmi.)

Saj sem navdušena in se mi dopade ideja o permakulurnem načinu vrtnarjenja in permakulturna miselnost in ne rabim imet vse pici pici urejeno na vrtu, in bi lahko imela vse zaraščeno in bi lahko živela v eni zdrapani hiški sredi ničesar z lepim posestvom okoli in živela v stiku z naravo in obožujem naravne materiale in in in... ampak... tam pa še nisem. Da bi svoje (in druge človeške) kakce dajala na vrt. Tam pa še nisem. Mogoče pa kdaj bom :) Nikoli ne reci nikoli. Nikoli si tudi nisem mislila, da se mi bo meso tako uprlo, nikoli si nisem mislila, da bom kdaj nabirala zelišča in delala namaz iz marjetic ;)

Knjiga pa je drugači fina :)

ponedeljek, 30. maj 2011

Tudi ponedeljek je lahko lep




Sploh če prideš malo prej domov, kot po navadi, si skuhaš kavico, bereš knjige, uživaš na sončku, crkljaš peso in za povrhu vsega dobiš od tasta še skledico dišečih gozdnih jagod (še nikoli jih nisem videla toliko na enem mestu).

nedelja, 29. maj 2011

Vikend - vsega po malo, na koncu pa kar velik rezultat


Sem za vikend pospravljala podstrešje. Ne svojega (čeprav bi tudi koristilo), ampak tistega, hišnega. Skratka, tam se je skrivalo vse sorte zakladov - punčke, igrače, stari zvezki in risbe še z osnovne šole. In sem med drugim odkrila, da sem imela že v gimnaziji občasne prebliske pozitivnosti (sem mislila, da jih imam samo v zadnjem času) :) Na enem izmed zvezkov sem imela napisano Be fit & have fun! Kdo bi si mislil. V zadnjem času namreč vsem, ki me blagovolijo poslušat (in sem jim za to neizmerno hvaležna), razlagam, da mi je trenutno pomembno samo to, da sem zdrava (in da so zdravi vsi moji) in da uživam v vsem kar počnem.

sobota, 28. maj 2011

petek, 27. maj 2011

NNV večer


Drugi uradni. Jaz sem bila malček bolj pridna v prvem delu, v drugem pa sem se šla fotografiranje z zofe in dajanje nepotrebnih pripomb. Vsem udeležencem se iskreno opravičujem za takšno neresnost. Za tretji večer se bom poboljšala. Obljubim. Ali pa bom vsaj pripravila sladico ;)

četrtek, 26. maj 2011

Afne

Midve z Bixi itak.

G.Pravi pa s čelado. Zaradi lastne varnosti. Ker ni bil čisto prepričan, kako bom odreagirala potem, ko mi je zažgal bananin kruh (katerega bi moral čuvat). :)) Buča. 2x.

torek, 24. maj 2011

Obožujem žaluzije.

Lesene pa še posebej.
Ful mi je všeč, kako prepuščajo svetlobo. Zdaj se mi zdi spalnica kot iz kakšne revije (čeprav ji še veliiiko manjka do tega). ;)

ponedeljek, 23. maj 2011

Jagodna pita

Lepa. Zanič.
Zafrknila testo. Imam opravičilo. Knjiga je v francoščini :)) Pa še z g.Pravim sva oba brala recept in je vsak bral drugega in sva očitno malo skombinirala... Drugič uporabim tastov recept za testo za pito!
Lepa pa je, no. Pa pekač tudi. Najlepšejši! Vsaj nekaj.

nedelja, 22. maj 2011

Drugi del vikenda še bolj fin - in 200-ta objava ;)

Mala, sitna (in, oh, tako luškana) rita je praznovala.



In ker je to 200-ta objava, naj bo posvečena novemu bodočemu Zemljanu. Ki raste v trebuščku moje svakinje in za katerega držim pesti, da bo vse v redu. Komaj čakam!! :)

sobota, 21. maj 2011

Prvi del vikenda popoln

Drugo kosilo na vrtu letos. Itak obvezna sobotna pašta :)


petek, 20. maj 2011

Poslednji seznam

Ravnokar sem gledala The Bucket List.


Res lep film. In res ti da mislit... Pa malo lahko tudi jokaš :)
Pa smešen je tudi :) Najboljši mi je Jack Nicholson, ko razpravlja o budizmu in reinkarnaciji in o tem, kako naj bo polž v naslednjem življenju nekaj boljšega, veličastnejšega. Kaj, a če naredi popolno slinasto črto??  :)

četrtek, 19. maj 2011

Jonatan Livingston Galeb

Vsekakor ima sedaj veliko večji smisel, kot v osnovni šoli. Prebrana na dušek.

"...svoj naslednji svet si izbiramo s tem, česer se naučimo v tem. Če se ne naučiš ničesar, bo naslednji svet enak sedanjemu, premagovati boš moral prav iste omejitve in enake svinčene teže."

"Ne razumem, kako se ti posreči ljubiti ptičjo množico, ki te je ravnokar skušala ubiti."
"Oh, Peter, saj ne ljubimo tega! Sovraštva in zla seveda ne ljubimo.Treba se je vaditi, da vidiš pravega galeba, tistega dobrega, ki je v vsakem izmed njih, in jim pomagati, da ga vidijo sami v sebi. Na to mislim z besedo ljubiti."

sobota, 14. maj 2011

Rovereto

Muzej v Roveretu s stalno zbirko in gostujočimi umetnijami iz pariškega Orseya. In lepa sončna sobota in dolga vožnja z avtobusom. In uživanja ob kofetkanju ob Gardskem jezeru. In sanjarjenje ob spremljavi mimobežeče italijanske ravnice. O sreči, smislu življenja, preizkušnjah in možnostih. In zapuščene obokane italijanske vile z dolgim drevoredom.


Se bom poskusila držat tegale.







Trgec v Roveretu

Riva del Garda




Račka, ki nas je 'napadala' pri kofetkanju.

Sem moram prit enkrat poleti in malce raziskat... Zaenkrat mi zelo dopade. Izgleda kot drug svet...

petek, 13. maj 2011

Moja lubika

Pesi ima danes 13 let in 5 mesecev.
Upam, da se bo še dolgo držala. Fajterka moja.

nedelja, 8. maj 2011

Polkna

Boljšji sejem za Ljubljanico.

Veliko boljši kot pred dvema letoma. Simpatičen, pozitiven, polno ljudi, tujcev, lepo sončno nedeljsko dopoldne, najboljša družba, dobra ponudba. Kupiva polkna na prvem štantu in jih nosiva čez cel sejem. Pri vsakem štantku (in vmes) sva deležni opazk. Takih prijetnih: ja kam bosta pa s tem, ja zakaj pa bo to, a bosta prebarvali, k zdaj so drekasto zelena :), a bosta prenavljali, a se bosta zaprli, a vesta kje imajo gorenjci srce - na polknih, o, luškana polkna, aja, a sta jih že vidve kupile, in tako naprej, v neskončnost. Še ob kofetkanju so bila polkna hit. In ob mimohodu kafičev v stari Ljubljani. Mislim, da če ne veš, kako bi prebil led ali navezal stike z novimi ljudmi, pač enostavno vzameš polkno pod roko in gremo. Garantirano deluje ;)

ponedeljek, 2. maj 2011

nedelja, 1. maj 2011

Mini počitnice

Ok, moja tašča je pač obsedena s sladkarijami :) in nas pita za vse dni nazaj in naprej, ko nismo imeli časa ne kuhat, ne jest in smo zato tako suhi.

Obvezen velikonočni zajtrk, pripravljen z vso pozornostjo tasta.

Bix občuduje morje in diha opojen zrak.


Slana vodica ni dobra. Bljak! :)

Novogradnja. Čudna.

Novogradnja. Zelo simpatična.

Hiška s potencialom.

Še ena. Ima celo dvorišče s potencialom :)

Počitniško vzdušje.

Moja najljubša štacunca. V cerkvi.
No, v bistvu je kot ena galerija, v kateri prodajajo razni hrvaški ustvarjalci - bolj ali manj keramičarji in izdelovalci nakita. Če zavijem noter, si tudi kaj kupim. Ne smem prvečkrat zavit noter torej :)

Tole sem si slikala, da jih poguglam...

Še ena hiša, pardon, fasada, s potencialom.
Za tem zidom bi se lahko skrivalo sanjsko dvorišče, pravzaprav vrt, in kavarna. S foteljčki, bujnim zelenjem, umirjenim vzdušjem in prijetno glasbo... Fasado bi obdržala, tudi rastje, ki se je zaraslo na okenskih policah.


Kako prijetno ime - dom za odrasle osebe. Ne za ostarele, ampak za odrasle. Če so s tem mislili naš dom za ostarele, če ni to pri njih kaj drugega, kak zavod ali kaj... No kakorkoli... Samo potem to ni za vse starejše ljudi, ker eni tudi pri 90ih ne bomo odrasli :)


Sosedov pesek me je prišel pozdravit (in mogoče povohat, če imam v torbi kaj dobrega).

Dalmatinski samojed. Ima siesto.

:D Naslednjič jih moram nabavit na zalogo!


Prijetna gostilnica. Samo ribe pa ne znajo očistit. :s Sem bila presenečena sama nad sabo, da sem jo uspela očistit brez dvigovanja želodca in jo potem celo pojest :)

Hecno ime.

Idemo na kupanje.