ponedeljek, 27. junij 2011

nedelja, 26. junij 2011

Putke

Enkrat bom imela kokoši. Eni bo ime Coco Chanel, drugi Greta Garbo. In vsako jutro bom pobrala jajčka v eno takšno luškano košaro.

Foto
Foto

Foto
 
In Coco in Greta bosta umrli od starosti. (Pravzaprav mi prav nihče ne zna povedati, kako dolgo kokoši živjo! Dobivam same 'pametne' odgovore.)

sobota, 25. junij 2011

Dolgo krilo



slikce so z neta, žal ne vem avtorjev - pač poguglaš 'long skirt' in ven vrže kup slikc... :)
se bom potrudila naslednjič, da bodo avtorji fotk korektno objavljeni. se mi zdi fer.

Včasih nisem marala kril. Absolutno ne. Ko sem se jih malo navadila in ugotovila, da so poleti neverjetno bolj hladna kot hlače, še vedno nisem marala dolgih kril. Se mi je zdelo, da mi absolutno ne pašejo. Da izgledam majhna v njih in kot da bi bila zavita v veliko brezoblično vrečo. Da to pač nisem jaz in tega ne znam nosit. Potem sem nekoč eno takšno dolgo krilo poskusila. In mi je bilo všeč! :) Kdo bi si mislil. In je sedaj moje. Moje najljubše. In čedalje bolj so mi dolga krila všeč. Se brala zadnjič en članek v reviji Elle, ki smo jo dobile na DM teku, na temo dolgih kril. Avtorica članka, Nina K., se je čisto konkretno lotila raziskovanja nošenja dolgih kril. In všeč mi je, kako razglablja o tem, da je to moda za lenuhinje (ni ti treba briti nog, pod njimi lahko nosiš kaj grdega pa vendar toplega, sediš lahko kakorkoli hočeš...). Glede sedenja se popolnoma strinjam. Udobno, prijetno, cartano... Najbolj mi je pa všeč zadnji odstavek članka. "Dolgo krilo... dolgo krilo je, okej, moda za lenuhe, predvsem pa je moda za tista dekleta in ženske, ki v sebi večno nosijo kanček svobode, ki se, takoj ko oblečejo dolgo krilo, bliskovito pokaže na obrazu. (Pa čeprav kdaj pomeni zgolj to, da pod njimi ne nosijo spodnjih hlačk.)"  ;)

petek, 24. junij 2011

Kamilice

Mi je kar malo nerodno priznat, ampak jaz do sedaj nisem vedela kako kamilice izgledajo, ko rastejo; mislim, kakšne so v naravi. Pri nas pač ne rastejo. Letos pa so. Ker smo zemljo pripeljali z nekega polja, ko smo urejali okolico in očitno so bile zraven, v paketu. In poljski mak tudi. Skratka, prvič v življenju sem nabirala kamilice :) Pravijo, da krasno dišijo, samo jaz žal nič ne voham, ker sem na polno prehlajena. Se bom pozdravila s kamilicami, da jih bom potem lahko poduhala. Zagotovo dišijo mnogo bolje kot tiste iz filter vrečke. :)

sreda, 22. junij 2011

Prehlad in čarobna zelišča

V petek, točno ob 14.15, ko sem odšla iz službe, sem zbolela. :)
Res, točno takrat me je začelo boleti grlo, uro kasneje me je začelo kuhat, domov sem se še komaj privlekala in se sesula na zofo. Z eno samo željo - veliko šalco čaja prosim. Načrtovani vikend v Strunjanju je itak splaval po vodi. To bi bil čisto običajni prehlad, ki se pri meni packa kakšne tri do štiri tedne, če se ne bi vse odvijalo z bliskovito hitrostjo.
Boleče grlo - en dan (ponavadi 3 dni)
Vneta pljučka - dva dni (ponavadi 1 teden)
Zamašen nos - dva dni (ponavadi 1 teden)

Lušna slikca je od Emmalynne

Imam na sumu zelišča! Da so zaslužna za tako pospešen potek bolezni. Saj vedno čajčkam, če sem prehlajena, ampak tokrat sem bila pa prav pridna. Stalno sem pila doma nabran zeliščni čaj, sestavljen iz lapuha, pljučnika (letos prvič nabirala in uporabljala), veliko materine dušice, kančka bezgovega cvetja in vejice žajblja. In stalno sem si delala močan žajbljev čaj za grgranje (in je super učinkoval na vneto grlo). Sobotni in nedeljski počitek sta tudi poamagal. Še ponedeljkov bi prav prišel, samo žal ni bil mogoč. Zdaj samo še kašljam in smrkam. Počasi se umirja tudi to... Se pravi običajno začetno slabo počutje z vsemi neprijetnimi simptomi je bilo namesto celega tedna dolgo le dva dneva. No, poleg zelišč je verjetno pomagalo tudi dejstvo, da sem letos prvič tekla. Hodila laufat. Vesela.

petek, 17. junij 2011

Hitra hrana


Sicer nisem navdušenec nad sendviči za večerjo, ampak včasih ful pašejo! :)

četrtek, 16. junij 2011

Arhitektke


S smislom za lepe barvne kombinacije.

sreda, 15. junij 2011

Borovnice moje najljubše

Če nimamo mi najboljših strank! Celo košarico borovnic smo dobili. Mmmmm, kako so dišale. Mene človek s takšnimi rečmi RES razveseli.  

ponedeljek, 13. junij 2011

Pesi

Vse najboljše za 13 let IN POL!
@

sobota, 11. junij 2011

Koncerti

Po 1.000 letih sem šla na en koncert. In takoj naslednji dan še na enega. Da malce nadoknadim za nazaj ;)
Prvi je bil v Križankah, kjer še nikoli nisem bila. Drugi je bil v Stožicah, kjer tudi še nikoli nisem bila.
Vsekakor sem fen koncertov na prostem oz. na kaki zanimivi lokaciji (stare zgradbe, muzejska dvorišča, arene...). Obožujem občutek glasbe, ki ti stresa celo notranjost telesa. Ko čutiš, kako ti pljuča vibrirajo v ritmu. Obožujem čiste zvoke inštrumentov in čist, močen vokal. Pa na glas mora biti. Vse. Da te glasba res objame in prevzame.

Djordje Balašević






Sting




nedelja, 5. junij 2011

Highlights of the weekend

1. Tek. Dosežen cilj.
2. Branje pravljice nečakinji, ki je čisti cuker, preden zaspi. Prvič sem uspaval otročka :)
3. Kofetkanje in klepet s sestrično na Bledu.
4. Rokoborba in okušanje žlične juhe z nečakom.
5. Vožnja v poletni nevihti in nabijanje pinkičev.
6. Da imata g.Pravi in moj brat skupen projektič. Bravo fanta.

Foto: Ana Kovač/siol.net