sobota, 14. september 2013

Veveričji b(r)log - tristota objava

Ja, tudi veverice imamo obletnice.
Tole je čisto zaresna tristota objava na veveričjem b(r)logu.

Ne morem verjet, da se jih je toliko nabralo.

Veverička

Začela sem pisati, ker se je daljnega novembra 2009 v meni prebudila trmasta želja, da ne podležem vsesplošnemu potrošništvu. Kičasto okrašen trgovski center je botroval odločitvi, da december prekrmarim brez brezglavega kupovanja plastičnih daril in ostalih bedarij.

Sčasoma sem ugotovila, da je to spletno mesto krasno za beleženje raznih drobnih prelepih trenutkov, ki mi lepšajo vsakdan pa jih znam prehitro pozabit. In v tistih mojih meglenih, sivih časih mi prebiranje teh shranjenih trenutkov pobarva dan in me spomni, da mi v bistvu ni tako hudo ;)

V skoraj štirih letih od prve objave se je marsikaj spremenilo. Tudi v meni. Ne jem več živali. Sama si izdelujem kozmetiko. Sama skušam izdelati čimveč čistil. Bolj se zavedam odgovornosti do vsega okoli sebe. Čutim močno željo po učenju. Prevzela me je aromaterapija. Pred kratkim sem se spoznala z jogo in drugimi tehnikami meditacije, sproščanja, vadbe, osebnega razvoja in me je potegnilo.Veliko se učim o sebi. In moja velika želja je, da čimbolj sledim svoji poti.

Osebne težave (beri: zmeda v glavi) so botrovale tudi zelo dolgi pavzi pri pisanju bloga. Saj veste, ko nimaš energije niti za osnovne vsakdanje zadeve in ti na misel ne pride, da bi se še zvečer vsedel za računalnik. In sploh ne beležiš lepih trenutkov s fotoaparatom, ker jih mogoče niti ne opaziš, ker si tako obremenjen sam s sabo, da vse te življenjske lepote bežijo mimo tebe.

Pa sem se sestavila - oz.se sproti sestavljam ;) Spoznala, da je življenje ok in da so še lepi trenutki. In da mi bloganje pomaga pri pozitivni naravnanosti. Sploh pa, ker med srfanjem po meni ljubih blogkih črpam dodatno pozitivno energijo. Vesela sem, da je med nami toliko finih vibracij. In spodbude. In sem hvaležna vsem, ki spremljate veveričji b(r)log in tistim, ki znate pustiti dobrosrčen komentar, pohvalit, povedat svoje mnenje. Čeprav je blog v prvi vrsti namenjen meni, sem srečna, da vse to delite z mano. 



Ker se spreminjam jaz, se najbrž spreminja tudi b(r)log. Pa da vidimo, kam nas zanese pot ;)


6 komentarjev:

  1. :) čudovito. smo srečni s teboj. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitam za 300-to objavo! Lepo je, da deliš svojo pot z nami :) Srečno še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čestitke! Naj ti bo blog še naprej v veselje, mi pa te bomo spremljali in s tabo spreminjali sebe in svet na boljše.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepo si napisala. Čestitke ob 300ti objavi! Zelo rada berem tvoj blog.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitam za 300 postov. Še enih 300...

    OdgovoriIzbriši
  6. Vau. Prelepa, iskrena objava. Najbolj mi je všeč to, da si nehala jesti živali. Ne morem si pomagat, da ne bi izpostavila te spremembe, sem prevelika živaloljubka. :) Beri - sem podobnega razmišljanja. Pa ne samo glede hrane, tudi glede potrošnje, bloga, ...

    Mi je všeč tvoj blog. Prou res. Absolutno pridem še "na obisk"! :)

    OdgovoriIzbriši