četrtek, 5. december 2013

Stare trgovine v Kamniku

Kamnik je hecno mesto.

Lušno kot le kaj. Lep stari del mesta in stara ulica Šutna. Pa krasna lokacija pod gorami. 

Žal pa je precej zaspano. Na Šutni so vse trgovine in lokali zaprti. No, skoraj vse. Grozno izgleda. Tak potencial, pa nič iz tega. Vem, kako izgledajo stare mestne ulice v mestih v tujini (no, tudi pri nas) - polno lokalčkov, lušnih trgovinic kot cuker, pa mali obrtniki, kaka mini galerija... Kup ljudi, vse brsti od ustvarjalnosti in ljudi; po navadi je kot v mravljišču in v zraku je sproščena pozitivna energija. 

Kamnik pa nič. Nič. Ena sama žalost, požagana drevesa pred glavno cerkvijo, lokali zaplankani s papirjem, napisi 'Prodajamo', umazana stekla...

Poznam pa dve trgovini v Kamniku za kateri sem vesela, da obstajata.



Ena se imenuje Veriga in je ena izmed tistih trgovin, ki so bile včasih. Kjer prodajajo vse. Ampak res vse :) Stojiš noter in paseš oči. Saj ne, da bi imeli kake prekrasne izdelke, prekrasno je to, da je obdržala svoj šarm. Je tako, kot bi se vrnil skoraj 30 let nazaj. Gospod in gospa brkljata vsak v svojem kotu, po policah pa emajlirana posoda, šiviljski pribor, odcejevalnik za posodo, kozarci, barve in lahki, tehnična roba, pralni prašek, klofar za tepihe... Pač vse kar rabiš doma. Naj ostane taka čim dlje. 



Druga taka fina trgovina pa se imenuje Nakup. Je na Šutni in je klasična trgovina s špecerijo in podobnim. Tudi oni imajo vse. Kruh, mleko, piškote, sladkarijo, vina, darilne vrečke, baterije, šampon, vložke in eno blagajno. Brez tekočega traku! :)
In prijazne prodajalce. Vedno iste. Da si lahko zapomniš obraz. In oni tvojega. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar