sobota, 9. januar 2016

Psihološko profiliranje v trgovini :)

A gledate kdaj v trgovini na tekoči trak pri blagajni, kaj ljudje kupujejo?
Jaz vedno :)
Gledam tistega, ki ima zloženo pred mano in tisto, ker se nalaga na trak za mano. Gledam tudi v nakupovalne vozičke, ko vozimo en mimo drugega. Saj vem, je nevljudno buljit v tuje zadeve. Ampak si težko pomagam. Ko je pa tako zanimivo. Prav življenje ti razgrnejo na tisti pult pri blagajni. A kupijo kup mesa, salam, navadno olje, bel sladkor? In potem gledam postave, ljudi in ocenjujem. A so kupili piva, čevapčiče, narezan kruh? Aha, piknik bo. So igrače, pa tri enake čokolade, kavica, napolitanke... Ja, vnuki pridejo na obisk. Bio banane, jajca iz proste reje, brokoli, smuti, pri blagajni pa gleda presne čokoladice... My kinda guy ;)

Skratka strašno nevljudno.

Vir: pinterest


5 komentarjev:

  1. To grdo razvado imam tudi jaz. V druge vozke sicer ne gledam, vedno pa si pri blagajni ogledam kupca in njegov nakup na tekočem traku. Najbolj sem zgrožena, če vidim lepo oblečeno osebo in hrano najslabše kvalitete.

    OdgovoriIzbriši
  2. hihihi, kaj smo firbčni, ampak res je zanimivo opazovat sokupce, sopotnike, sočakalce. Opazujemo in smo opazovani, včasih se tako s kom najdeš s pogledom in včasih pade nasmeh in beseda in pogovor in poznanstvo...Fajn je, ja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prav luštno si povedala. Mislim, da nas kar nekaj to dela. Lahko bi rekli, človeka spoznaš v trgovini. No, včasih pa komu kaj rečeš in lahko ga zares spoznaš.

    OdgovoriIzbriši
  4. Evo, še ena, ki isto počne. :) Mogoče res ni vljudno, je pa zabavno in se trudim biti čim bolj neopazna. :)
    Ampak se mi zdi, da vsi to počnejo. Najbolj očitno, da je temu res tako je, ko kupujeva hrano za našo psico. Je na surovi prehrani in včasih na trak pri blagajni zloživa same piščančje hrbte, piščančje vatove, drobovino, pujskove tace... Da bi vi videli poglede kupcev, pa tudi prodajalk. Najprej strmijo v nakup, potem pa še v naju. :) Zadnjič je ena prodajalka vprašala, če da račun na firme, druga pa je komentirala, da bo to veliko žolce. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi jaz špegam naokoli. Med samo vožnjo po trgovini niti ne, ker imam preveč dela s tem, da bi čimprej lahko zapustila prostor in odšla ven, ampak pri blagajni pa res ni drugega početi :o)
    Nekateri res znajo skombinirat čuda reči, ampak OK, zmotijo pa me starš z otrokom in na traku vrečke čipsa, smokijev, plastenke gaziranih zadev, pa mogoče zamrznjen grah, pločevinka paradižnika, makaroni in juha iz vrečke. To se mi pa zdi, da bi se lahko bolj potrudil.

    OdgovoriIzbriši