On ji reče šara, tako so ji rekli tudi pri njih doma. Vem, da šara nekateri rečejo tudi neki drugi jedi, ampak pri nas je pač tako.
ŠARA
Potrebuješ:
- eno čebulo
- česen
- krompir
- rdeče korenje
- rumeno korenje
- rumena koleraba
- repa
- sladek krompir (po želji; včasih to ni šlo zraven)
Vse zelenjave (razen česna in čebule) daš približno v enakih delih.
Zelenjavo naseckaš na kockice, približno 1 x 1 cm :)
Prepražiš čebulo, dodaš česen, dodajaš ostalo zelenjavo (po vrstnem redu, kako dolgo se kuha, npr.na začetku krompir, na koncu repa). Pražiš, zaliješ z malo vode, še malo prepražiš, potem zaliješ z vodo, da je vsa zelenjava pokrita (ne preveč vode, da ne bo preredko).
Začiniš s poprom, soljo, timijanom (svež je super), origanom, kurkumo...
K zelenjavi načeloma lahko dodaš že prej tudi npr.malo gomoljne zelene, koreninico peteršilja (ne pretiravat z drugimi okusi).
Kuhaš dokler krompir ni kuhan.
Potem malo pretlačiš zelenjavo z zadevo za tlačenje pire krompirja. Ne preveč. Meni je všeč, če so še koščki.
Lahko zabeliš z ocvirki, ampak to pri nas ne prakticiramo več. Je super brez.
Preprosto, okusno, večkrat bi morali to skuhat.
mmm, ja tole pa je najmi, vse take šare so takooo njami.Priden ati :)
OdgovoriIzbrišiJedi na žlico so res odlične, vendar pa jih premalo pripravljam.
OdgovoriIzbrišiZgleda njami!
OdgovoriIzbriši