torek, 3. november 2015

Pečka

Moja nova pridobitev. Zaradi nje sem ob večerih manj pred televizorjem.

 Več kot eno leto sem se odločala katero pečko bi imela. Za drage se v meni preliva preveč gorenjske krvi pa še velike in težke so. Za moje stanovanje je moralo biti nekaj čim manjšega in za lesena tla (ni betonske plošče) nekaj lahkega. Ampak vse majhno in lahko je bilo res bogo - majhno kurišče in ko si vratca odpiral, si premikal kar celo peč. Meni so bile sicer luškane, ampak so me moji moški svetovalce prepričevali, da peč mora biti malo bolj konkretna. No, in zdaj je. Nordica Junior. Preko Bolhe za 120 €. Kar fin biznis.
In zdaj uživam. Še bolj prav bo prišla v prehodnih obdobjih, ko še ne kurimo in če bo pozimi pritisnil kak hud mraz. Brrr.
Aja, še alarm za ogljikov monoksid bi si umislila. Dimnik sicer lepo vleče, zračim tudi preden grem spat, ampak kaj pa vem, sem sama doma in mene ob večerih hitro zmanjka. In kako naj potem vem, ali spim zaradi zaspanosti ali zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom ;)
A preveč paničarim?

5 komentarjev:

  1. ja, jaz se ga tudi bojim. Ko gremo spat pustimo eno okno na V odprto. Nič ne paničariš, previdnost je mati modrosti :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Midva sva ta alarm kupila lani v Hoferju. Čez ziher ga ni. :)
    Sem pa videla, da ga bodo drugi teden imeli ponovno v ponudbi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Petra hvala! Sem pogledala in zabeležila v opomnike. Ja, ziher je ziher.

      Izbriši
  3. Zdaj pa samo še dobra knjiga, čajček in uživanje :)

    OdgovoriIzbriši