nedelja, 11. avgust 2013

Šobec

Ko je res vroče, je idealna rešitev pobeg na Šobec. Na Šobčev bajer. Za hlajenje telesa in uma. Najbolje med tednom, ker ni gneče. In jaz sem si zadanjič vzela malo dopusta (tri dni med tednom, od tega sem dva dneva šla na Šobec).



Še račke so počivale v senci.



Dopoldne je bilo vreme krasno,...

...popoldne pa tudi :) Z Bohinjskega konca se je sicer približevala nevihta, tudi grmelo je, vendar ni prišla do Šobca. Vam povem, prav pasalo je. Ležat ob vodici, pod drevesi, in poslušat grmenje.
Počutila sem se kot da bi zadela JackPot - saj veste: aja, pa spala bi cel dan ;)


Prebirala sem knjigo A kot aromaterapija. Žal je razprodana, tale je bila iz knjižnice. Super zadeva.

Gospod in gospa Labodova sta imela stalno ob sebi dva "grda račka". Lušna družinica so. Priplavajo čisto blizu, da jim daješ travo. Ata in mama večino hrane prepustita mladičema. Ker so bili tako blizu in so izgledali tako krotki, me je zamikalo, da bi se na rahlo dotaknila puhastega malčka. Samo da sem približala roko, je zapihal! Itak je bil takoj zraven ata. Ni rabil nič reči, je vse povedal s pogledom. Oprosti, no, ne bom več.

Tudi mama Račka je imela dva mulčka s seboj. Ta družina ni tako družabna.


Spomin na otroštvo. Sem smo skoraj 30 let nazaj hodili z Babico. Bil je eden izmd njenih najljubših kotičkov. Babice že dolgo ni več, mene pa od takrat tudi ni bilo več na Šobcu. Čisto se pozabila kako izgleda. Ko pa sem zagledala tele ograjice in tobogan so pa spomini dobesedno butnili nazaj v glavo. Vsi občutki, kako smo se z ostalimi mulčki valjali v nizki vodi in čakali na vrsto za tobogan, odrasli so pa modrovali, da zdaj je pa res treba ven iz vode, ker je mrzla. Ne pa ni, nič me ne zebe. Kako ne, saj imaš čisto plave ustnice! :) Lepi spomni. Samo da je bi takrat bajer občutno večji! Poznavalci sicer pravijo, da je bil vseskozi enak, samo jaz bi prisegla, da je bil 30 let nazaj ogromen! ;)

Ko vidim družinico v takelem kamperčku se v meni zbudi nomadska kri... In ko vidim mulčke, ki mamico pospremijo v recepcijo in so oblečeni v same gatke in bosi, se zavem, da čisto preveč kompliciramo življenje. Preproste stvari rišejo nasmeh na obraz.

Tole pa gotovo pripada eni podobni preprosti družini, kot mini kamper zgoraj, samo da jih je malo več ;) 

  

Če bo še kaj vroče, vam Šobčev bajer zagotovo priporočam! Mir, senčka, osvežujoča voda, kofetkanje v neposredni bližini, dobra kosila oz.hrana po naročilu in krasen kamp, z veliko drevesi. Pa še blizu je - aja, odvisno od kod ste :) Jaz imam 45 min.do tja, kar je super. Aja še to. Parkiranje se plača samo med vikendi in pazniki. Med tednom je brezplačno in dopoldne še vse frej tik pred vhodom. Vstopnina se plača pri zapornici. Za odrsale je 4 €, za otroke 2 €. Jaz sem se prvič 'švercala', ker nisem opazila znaka, nazaj se mi pa ni dalo. Se pa da zmenit tudi za konkreten družinski popust. So zelo prijazni.

3 komentarji:

  1. Tole pa je bilo poučno zabavno branje. Krasne fotografije in hvala za vse napisane informacije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole bo pa res treba it pogledat enkrat. Nikoli še nisem bila, vedno se peljemo naprej...na Bled :) Zgleda res luštno.

    OdgovoriIzbriši
  3. O, tudi jaz prvič slišim za Šobčev bajer, sem šla pa takoj guglat za še več info :) Bom predlagala družbi za naslednji izlet, upam, da bodo vsi za. Zgleda super!

    OdgovoriIzbriši