torek, 5. november 2013

Harlekinske pikapolonice

Invazija je že mimo, fotke pa lepim samo za spomin. Ker kaj takega še nisem videla. Pred dvema tednoma so zavzele našo hišo :)


Saj so lušne, mi je pa žal za naše pikepoke. In ne vem, kaj tolikšna poplava harlekinskih pikapolonic pomeni za celotno ravnovesje?




Pa še malo jih bom oštela: "Kje ste bile pa takrat, ko smo preganjali uške z zelenjave in rožmarina? Naslednje leto bo tole zimovanje treba malo odslužit in pomalicat kakšno uš."




5 komentarjev:

  1. Končno ene "real" fotke. Vsi so samo govorili, videl pa jih nisem. Upam, da drugih nevšečnosti niso naredile, kot samo njihova množičnost na vaši hiši.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se mi zdi, da niso nobene škode naredile. So pa očetu na vrtu eni neznani storilci obglodali listno zelenjavo - take nenavadne luknje so v listih. Najprej sploh nisem pomislila na pikapolonice. Potem sem pa nekje brala, da obstajajo tudi vegetarijanske pikepoke. Ne vem, jih bo treba malo spremljat...

      Izbriši
  2. Tudi jaz sem to videla, ko sem šla na sprehod po vasi .... Najprej sem seveda mislila, da imam privide :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe. ja, včasih je bila prava sreča, če si videl pikapolonico, kaj šele, da je sedla nate. jaz sem se počutila, kot da je našo hišo doletela ena blazna sreča, blagoslov, ko jih je bilo toliko. potem sem pa videla, da so zavzele tudi druge hiše po sloveniji :)

      Izbriši
  3. Meni pa niso preveč všeč. Naše so res prijaznejše videt. Sicer pa je zdajle polno kosmatih gosenic na kapusnicah, malce poglejte, pri nas jih že selimo na drugo stran potoka :)

    OdgovoriIzbriši