ponedeljek, 28. april 2014

Moj vrt - aprilski apdejt


Moj vrtiček je letos moj učni poligon. 


Naredila sem lušno potko in med opeke zasejala timijan, kamilico pa še bom. Bojda se obadva dobro obneseta kot pohodni rastlini...
Opeke so pa del stare osnovne šole, ki so jo popolnoma obnovili in zdaj kraljuje blizu nas. Obožujem opeke. Tele sicer ne bodo dolgo zdržale, ker so premalokrat žgane; ne bodo za zmeraj. Itak so bile namenjene na deponijo. Itak tudi jaz ne bom za zmeraj.  


Za vikend sem posejala nekaj 'listnatih' zadev. Komaj čakam, da kaj prikuka na plano. Posejano je bolj 'random' - tako kot je padlo. Bom videla, kako zgleda in deluje zmešnjava. Saj pravim - učni poligon :)


Trenutno najbolj uspešno gojim tole:
koprive (rumeno cvetoče, vijolično cvetoče in nič cvetoče)


To sta pa moja varuha vhoda: krasno cvetoči rožmarin, ki je zimo dobro prenesel, tak kot je, nič zaščiten, nič ovit, točno tu, kjer je in lušna stebelna marjeta - ta je pa od letos, teh mi nikakor ne uspe čez zimo obdržat pri življenju (na svetlem, v kleti...)In še protiutež mojemu razbrskanemu učnemu poligon - očetov urejeni vrt :)


Aja, če ima kdo kakršnokoli pripombo, če počnem kakšne vrtnarske neumnosti ipd. bom z veseljem poslušala vaše nasvete...


4 komentarji:

 1. Vau, super to zgleda. Sploh tisti cegli (opeke), z uporabnostjo in zgodovino krasijo tvoj vrtiček. :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Očetov vrt je kot dnevna soba, tvoj pa kot otroško igrišče :)) Sem prepričana, da ti bo super raslo.

  OdgovoriIzbriši
 3. O kakšen lep vrt. No, vrtova.
  Z malo ljubezni vse uspe. :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Oba vrtova sta super, ampak tako lepo cvetočega rožmarina še nisem videl.

  OdgovoriIzbriši