ponedeljek, 30. november 2015

Fižolovi polpetki

No, saj ne vem zakaj jih imenujem fižolovi, ker noter zamešam vse sorte.

Ko se pri nas kuha kakšno kosilo in imamo prilogo pa omakco naštudirano (danes pire krompir in sladko zelje), poleg bi pa nekaj šlo - saj veste, kakšen šnicel bi se reklo - takrat ponavadi naredim polpetke. Aha, ja, ker šnicel ne pride v poštev. K sreči.

No, polpetki so vedno malce drugačni in iz tistega kar trenutno imam.

Danes so bili to:

še zadnja blitva, ki je rasla na vrtu (oprana in naseckana) - a ni lepa?



z vilico pretlačen kuhan fižol,

nasekljana ena velika čebula, ker jo imam rada (ker jo je bilo res veliko, sem jo prej raje malo popražila, da ne bi hrustali samo čebulo v polpetih),

namočene čia semenke, sezamovo seme (ker ga obožujem popečenega)

malo krušnih drobtinic, začimbe, himalajska sol.

Konsistenca je bila danes res lepa, ravno prav se je skupaj držalo in lahko sem naredila lepe polpetke.



Spekla sem jih na kokosovem olju. Na vsaki strani recimo 2 minutki. Super dobro. Hladni so pa naslednji dan za malico. K skledi solate recimo.












3 komentarji:

  1. Mmmm kako imam pa jaz tole rada. In točno to delam, brkljam po hladilniku, omakca, pire, pa ja, nekaj za zraven... eni polpetki iz vsega :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja vem, saj kakšne takšne inspiracije za preprosta in 'nekonvencionalna' kosila dobivam prav pri tebi ;) In ja, najbrž bi se taki polpetki res najbolje imenovali kar "polpetki iz vsega".

      Izbriši